Styling tips

Let’s talk about you

Allemaal hebben we punten aan ons uiterlijk waar we minder tevreden mee zijn. Vervelend wordt het wanneer je er voor je gevoel veel mee bezig bent, en je iedere dag er alles aan doet om dat deel van jezelf te verstoppen. En zelfs ernaar gaat winkelen met als hoofddoel om te verstoppen, en niet om jezelf te laten zien.

Onderzoek laat zelfs zien dat ons lichaamsbeeld en uiterlijk universele triggers zijn tot schaamte. Dit geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. En hoewel we wijzer worden (hopelijk) met de jaren, geldt het niet dat we met de jaren automatisch tevredener worden met hoe we eruit zien.

Hoe je naar je figuur en uiterlijk kijkt, kan wisselen door je leven heen, bijvoorbeeld door bepaalde gebeurtenissen, omgevingen waar je je in bevindt, of door de mensen op dat moment in je cirkel.

Wat het zo moeilijk maakt wanneer je worstelt met hoe je eruit ziet, of met bepaalde onderdelen van je lichaam, is dat het diepste verlangen van ieder mens is om gezien te worden. Gezien worden betekent dat je verbintenissen kunt aangaan. Maar om gezien te kunnen worden, zul je eerst moeten opdagen. En laat dat nou niet samengaan met jezelf verstoppen.

Het motto ‘zwart kleedt af’ mag dan theoretisch gezien waar zijn, betekent dit motto niet dat je hiermee toelaat dat ook mensen, in wat voor vorm dan ook, je echt kunnen zien.

Onderzoek laat ook zien dat je meest authentieke zelf, wanneer je deze laat zien, je op je aantrekkelijkst bent. Je meest authentieke zelf zijn heeft niets te maken met maat, mode of kledingmerken of leeftijd. Het enige wat er toe doet is dat jij jezelf bent in je kleding.

Wanneer je mentaal niet op een plek bent om gezien te worden, en dus kiest voor ‘zwart kleedt af’, kan ik me voorstellen dat dit wellicht klinkt als: ‘leuk gezegd Nienke, maar dit voel ik dus niet’. En dat begrijp ik. Laat me je daarom helpen om de eerste stap te zetten.

Het zal kwetsbaar voelen, maar weet dat ik er niet ben om ervoor te zorgen dat je in de laatste mode zit, wat dat model aanheeft wat je online hebt gezien, maar dat ik er ben om jou te helpen. Precies zoals je nu bent. Want dat is genoeg.

© Personal Styling Nienke | KvK: 86379100 | BTW: NL004238159B49