Skip to main content


Waarom personal styling?

Wanneer ik vertel aan mensen dat ik personal stylist ben, krijg ik nog wel eens de vraag: “Is dat iets met interieur?”, of: “Huh, wat doe je dan?”. Hele valide vragen, want wat ik doe is zeker niet net zo bekend of vanzelfsprekend als bijv. naar de kapper gaan.

Op deze pagina leg ik uit wat personal styling precies is, waarom je een personal stylist zou inzetten, en wat een personal stylist je kan brengen.

Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat personal styling, ondanks dat het misschien (nog) niet zo vanzelfsprekend is als naar de kapper gaan, een service is die voor iedereen is.
Je fijn voelen in je kleding, en ’s ochtends met een goed gevoel je kast openslaan, is van enorm belang op je humeur van die dag, en zelfs hoe succesvol je dag gaat verlopen. Niet voor niets dat er in de psychologie zelfs een nieuwe tak is ontstaan genaamd ‘Fashion Psychology’ die onderzoekt hoe mode de mentale gezondheid van mensen beïnvloedt.

Je gelukkig voelen in wat je draagt, en naar buiten uitstralen wie je van binnen bent is voor iedereen belangrijk. Als personal stylist kan ik specifiek op jouw behoefte, wens en budget afstemmen.

Wat is Personal Styling?

Om meteen met een open deur te beginnen: ieder mens is uniek. In lengte, postuur, in wat je graag privé doet, in wat voor werk je doet, en ook vooral in persoonlijkheid.

Dat betekent daarmee ook dat niet ieder kledingstuk, of merk, geschikt is voor iedereen. En wat als het wel past, maar totaal niet jouw smaak is, of is wat je wilt uitstralen? Er zijn dus verschillende redenen waarom ‘even een T-shirt kopen’ een hele middag in beslag kan nemen, zonder dat je blij naar huis gaat.

Een personal stylist – iemand die specifiek op jouw behoefte afstemt – geeft je ideeën en tips over hoe en welke kledingstukken goed bij jou passen (van stof tot merk), en hoe deze te combineren. Ik geef inzicht in hoe je alle items uit je kledingkast echt regelmatig kan dragen, nieuwe sets kan blijven maken, waar je het beste kunt winkelen voor jou, en met welke tips & tricks je elke dag kan shinen.

Waarom een Personal Stylist inhuren?

♥ Je lichaam is veranderd en je weet niet goed wat hier nu bij past

♥ Je voelt dat de inhoud van je kast qua stijl niet meer past bij wie je bent nu.

♥ Je raakt overweldigd door het grote aanbod in (online) winkels en weet niet waar te beginnen

♥ Je hebt een hekel aan winkelen, maar wilt er wel graag goed en/of professioneel uitzien

♥ Je voelt je uitgeblust als het gaat om kleding, maar je wilt je graag weer mooi en modieus voelen

Je goed voelen in je kleding, en als jezelf, heeft veel invloed op je zelfvertrouwen en je uitstraling. Dit is niet alleen een gevoel, het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Namelijk, wanneer jij een kledingstuk draagt wat je blij maakt, zorgt ervoor dat er dopamine vrijgegeven wordt in de hersenen, waardoor je je gemotiveerd gaat voelen. Denk maar eens aan die belangrijke presentatie: daarvoor trek je aan waar je je goed en sterk voelt. En wanneer jij je goed voelt, straal je dit automatisch uit. Je laat namelijk zien dat jij jezelf het waard vindt.

Als mens ben je continu in ontwikkeling – bewust en onbewust. Dat betekent daarmee je stijl, en wat je naar buiten wilt uitstralen ook.
Als personal stylist help ik je om je garderobe af te stemmen op wie jij nu bent, en wat bij jouw levensstijl past. Ik richt me dus op jou: ik focus niet zozeer op de laatste mode, of eruitzien volgens bepaalde kleur- of figuurregels, maar kijk ik naar wat bij jou als mens past, en hoe je er graag zou willen uitzien. En dus die ontwikkeling die jij als mens doormaakt, altijd aan te laten sluiten op je garderobe.

Ik wil je graag aanmoedigen om naar kleding te kijken als een belangrijke sleutel in hoe je je voelt, en hoe je de dag tegemoet gaat. Omarm wie je bent, en hoe je eruit ziet, samen zorgen we er dan voor dat jij je beste zelf naar buiten straalt.

Waar kan een Personal Stylist je brengen?

  • Elke dag weten wat je aan kunt trekken. Dus nooit meer een volle kast en voelen dat je niks hebt om aan te trekken.
  • Beter profiteren van wat je al hebt liggen in je kast. Echt alles aantrekken wat je in de kast hebt liggen. En met hetzelfde item, altijd meerdere combinaties weten te maken.
  • Niet meer overweldigd worden door (online) winkelen – als personal stylist weet ik precies waar we voor jou moeten zijn.
  • We richten ons samen op alle mooie punten aan jou die je naar voren wilt laten komen, en doorbreken we de negativiteit van het bedekken.
  • Een lange termijn investering in jezelf: zelfs 1 afspraak biedt je al tips waar je langere tijd mee vooruit kunt. En daarmee miskopen in de toekomst voorkomen.
  • Altijd specifiek op jou afgestemd: figuur, behoefte, budget, nieuwe baan, gelegenheid, you name it.
  • Bovenal: iedere dag een goed gevoel bij het openslaan van je kast en het kiezen van je outfit.