Skip to main content

Styling tips

Spectrum van Personal Styling

Voor iedere man of vrouw die ik help met kleding en styling is het einddoel hetzelfde: “Iedere dag blij en gelukkig kleding aantrekken wat goed bij mij past”. De weg ernaartoe, en het startpunt van onze samenwerking, kan voor iedereen anders liggen.

Een tijdje geleden had ik een klant die een hele ingrijpende ervaring had meegemaakt. Deze ervaring had, behalve veel impact op haar levensgeluk, veel impact hoe zij naar haar lichaam en zichzelf keek. Zij is iemand die voor haar ervaring, van kleding en winkelen hield, maar dit was kwijtgeraakt. En daarmee ook het positieve gevoel dat dit met zich meebracht.

Deze afspraak was een hele fijne afspraak waarin ik heb kunnen helpen om weer inspiratie te vinden in de kleding voor iedere dag, door middel van nieuwe combinaties en je lichaam goed uit te laten komen. Voor mij ontzettend fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen in deze situatie. Goed om te realiseren in dit geval is dat onze afspraak slechts een stap is in het helingproces en de route naar jezelf weer vinden. Maar dit duwtje in de goede richting kan helpen in je opnieuw gelukkig en authentiek te voelen.

Een heel ander startpunt was met een klant die, volgens haarzelf “het gewoon niet snapt”. Zij is iemand die weinig interesse heeft in mode, en als het kon in haar werk, het liefst iedere dag hetzelfde grijze T-shirt aan zou trekken. Haar persoonlijkheid is echter veel meer dan alleen dat grijze T-shirt. En als zij een belangrijke presentatie moest geven op haar werk, wist zij dat ze zichzelf moest laten zien, haar professionaliteit en haar overtuigingskracht. Deze elementen zitten helaas niet in dit grijze T-shirt.

Ongeveer twee of drie keer per jaar help ik haar: samen gaan we haar kast door, ruimen we deze op, en help ik met winkelen om de kast te updaten. Wat heeft ze nodig, ook voor haar werk? Allemaal items die met alles gecombineerd kunnen worden, haar goed passen en duurzaam zijn in kwaliteit. Dit betekent voor haar als klant zorgeloos kleding pakken: gemakkelijk, snel en praktisch. Maar ook kleding die haar, en bij haar past. Extern laten zien wie je bent, of je nu wel of niet van mode houdt, voelen jij en je buitenwereld altijd.

Personal styling is precies wat de woorden zeggen: styling van kleding aangesloten op wie en waar jij bent in je leven. Als styliste wil ik goed begrijpen wat jouw startpunt is om je te kunnen helpen, maar waar dat startpunt ook ligt: samen komen we zeker verder.